RSS

Welcome readers :)

forget yesterday, live for today, tomorrow will take care of its self

Pages

13 December 2010

Permainan peberet :D

malam ni idea datang terlampau mencurah-curah sampai aku ta sempat nak tadah pape . soo, memandangkan esok aku nak pegi bercuti selama seminggu . aku kene tido awal . ni je la yang mampu aku tulis ~

1. main galah panjang 
Permainan ini sangat famous mase aku kekecik dulu . pantang nampak tiang ! cepat terus melekat . selalu aku main ni kat sekolah . dengan member aku . waktu rehat . ape ?! ya , kat sekolah . kat tepi kaki lima la biasanya . dan kalau terlampau ghairah sgt main bende alah ni , buruk padahnya . kawan aku pernah terjatuh , dahi berdarah . kawan aku(lelaki)  pernah tersungkur dye punya tettttttt kene . uishhh !! kawan aku pernah termasuk kaki . AKU ? aku tak sempat habis dah kalah =.= ngeee

2. balingbaling selipar 
ni selalu main petang2 kat taman , susun selipar tu macam piramid , then sorang baling kat tempat kasut tu disusun . kalau selipar tu kene kat badan kira loser . kalau kene , memang PERGHHHHHH !!! PERIT ! lagilagi kalau budak laki yg baling . betulbetul tade perikemanusiaan :(

3. batu seremban .
seremban tu kene betul sikit sebut , jangan jadik macam aku . dulu pangil permainan ni BATU SEREMBAN*negeri sembilan . ape ke bengapnye aku mase tu . haishhh , ni kalau main aku selalu la fight dgn kawan aku sorg tu . kira gilir2 la first place and second place tu . haha*bangga pulak 
sekarang da cantik , dulu gune batu kerikil je , kan ?

4. main masak-masak
dah aku pon perempuan , tipu la kalau aku tak penah main masak2 . hehe . baling best mase tu siap amek burung yang dah mati tu pegi bakar atas api . konon macam burung golek la . hampeh -.- . tapi korang jangan tak tawu tau . permainan masak-masak ni bukan sahaja diminati oleh budak perempuan . budak lelaki pon join tau . aku suka kalau diorang join . tapi kalau aku citer balik kat diorang sekarang , masing2. segan yela, dah baligh ..

5.rounders
alaaa , main ala ala besbol gitu . bola tennis and sebarang kayu*bukan ranting untuk asas alat permainan ni . aku main ni pon dengan senior2 aku . main ni paling puas . dapat home tu ! pehhh , bangga nye sampai jerit2 macam kene rasuk .

ini jela yang dapat aku cerita . memandangkan dah ada yang memanggil aku untuk berdamping dengan dia . korang lau ada cerita lagi yang best2 kotkot aku lupa . korang share je kat comments ya . :)

p/s : agak agak kalau aku ajak korang main permainan ni lagi korang nak tak ?? BEST ooo ;)

14 penilaian:

Zulfahmi Abidin said...

fuyo.ko prempuan.tapi ko main baling selipar dgn rounders.fuyo.kau rawk.^__^

Terkini: Berite sensasi jam pukul berape tah aku tak ingat | Result aku dah keluar. Kenape ade subject FB-zik pulak nie | Lepak Mamak

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

xde bende lain ke nak men !
kalau aku xde mase maaaaa !

jiarm said...

dlu aku suke men langgr2 basikal, mcm men langgr kereta kt fun fair ue, men lak semu dgn lelaki, habis jatuh trgolek kt court badminton ue, tapi part ue lh best, tmpt jatuh lagi ku kenang. haha

Selikat Coklat Berbicara said...

@Zulfahmi : HAHA , mase kekecik wey ,boleh arh . tengah cergas lagi cerdas . tp aku sopan la skrg =.= HAHA

Selikat Coklat Berbicara said...

@Nur Hafizah : HAHA , kekecik la weyh!aku layan je dulu . tp aku tak tawu la klau kaw kekecik dah men psp ! haha

Selikat Coklat Berbicara said...

@jiarm : wey wey , kerek kau . haha . tawu takpe .ni la kenangan yang aku nak rungkai . ceyaahh ~~

capex_apex said...

dy pnye teet! 2 ap? lol XD

muhamadsufian89 said...

dulu main zerofine je..haha

Selikat Coklat Berbicara said...

@capex_apex : alaaa, kau ni . yang tu laa . kau ada ! HAHA

Selikat Coklat Berbicara said...

@muhamadsufian89 : haha , MAIN JUGAK !!! seronok!! kolam ikan ! HAHA .:D

Zulfahmi Abidin said...

kau sopan??tidakkkkkkkkkk.................................tak mungkin...............................tak nk caye..........................bahahhahahahahaha.......................spam...................

Terkini: Aku janji tak merempit lagi | Aku ingat kau je sengal. Aku pon sengal jugak | Lepak makmak CSI

Selikat Coklat Berbicara said...

@zulfahmi abidin : woii ! ahaha , berani berani kau ta nak caya aku sopan . aku bahasa je kureng , tapi ...... hehe . sopan laa .:) HOHO !

jiarm said...

haha, mase ue ta knl laki pompuan g,, tp wk2 ue lh y plg best !! :)
best moment ever !! huhu

Selikat Coklat Berbicara said...

@jiarm yeyy ! tawu takpe .. susah kot nak hilangkan dari kotak fikiran ni . cewaahh :)