RSS

Welcome readers :)

forget yesterday, live for today, tomorrow will take care of its self

Pages

26 December 2010

Cermin dan Perempuan

Selamat malam semua ! anda kini sedang membaca blog BHC ! (nada sprt pengacara ) haha . Okay , aku ni dilahirkan sebagai seorang budak perempuan or lagi matured sikit WANITA . huhu . So , ada satu tabiat ni yang aku rase kaum-kaum hawa suke untuk melakukannye . Betul tak sygs ??! *kaum hawa SAHAJA ! yess .. hehe And tabiat itu adalah.................................... JENG JENG JENG !

 SUKE MENGAMBIL GAMBAR DIHADAPAN CERMIN!!!!!
*bukan rekaan*


yee , memang tidak dinafikan perempuan sangat suke ambil gambar depan cermin . Hee , ada rasional jugak kiteorang(kaum wanita) suke ambil gambar dekat depan cermin ni . Contoh , kite tak perlu gune khidmat orang ke3 or yang profesional untuk capture gambar kite . Just adjust by hand sendiri dah boleh hasilkan gambar yang menarik bg aku laa . tak gitu ? hehe

Ia bukan sahaja mudah , juga tidak buang masa dari suruh orang amikkan . Nampak nice jer , just CLICK ! keeeeceekikkk ! *effect bunyi flash XD dan dan , terhasilah gambar yang menarik . huhu .

Aku ingatkan member2 seangkatan aku je yang suke amik gambar depan cermin ni , especially dekat toilet . HAHA . Bukan sembarangan toilte ea , toilet tu mesti bersih . yang masuk kene bayar at least 30sen . haaa , mahal kan ?! ahah . duh ! 

oke , mase aku tengah beronggeng dengan member aku kat CS tu , aku asyik keluar masuk toilet kan , seperti mana yang aku ceritakan dekat entry yang lepas . Korang dah baca belum ? grrr . kalau belum , click sini kuatkuat ! Sejuk sgt la dalam cinema tu . serius ! then , aku lari lajulaju pegy masuk toilet tu dan termanggu seketika tatkala ade trip perempuan ni tengah dok posing depan cermin and snap by using CANON DSLR !

Ta nak terkejut pulak , itulah first time aku nampak orang amik gambar dlm toilet gune camera yang superduper cangih and harganya kalau rosak kene air berratus-ratus koet nak ganti . kan kan ? haha , lantak laa , aku mana tawu . aku kalau amik gambar je gune camera samsung yang biasa-biasa je . kalau baling campak laut pon jadik terumbu karang (tipu!)

But , cantik la mereka tu . soo , nampak nice la diorang posing . Aku yang nak pose kat situ pon terus segan dengan kecangihan camera mereka nak dibandingkan dengan camera aku ni yang beli satu percuma satu ni . haha . Memang perempuan tak boleh lekang or miss sikit pon kalau nampak cermin . Nafsu dia nak berposing tu , macam tengah dihidangkan Big Apple yang berwarna-warni tu . fuhh , wajib pose ! kalau tak pose tu rase macam satu kerugian ! ye tak ? 

So , jom kite tengok keghairahan[tak ghairah sgt pon] perempuan dicermin (PEACE NO WAR)
*gambar disini bukan rekaan semata-mata , ianya benar dari yang benar-benar belaka :)

cik emma ! see , cermin sisi pon jadik !
dalam kedai pon boleh ! yang penting ada cermin (peace)

*last day skola , hambooi*

haaii , sian ! kawankawan aku jadik mangsa . hee . Peace dear :) Portport biasa tempat nak amik gambar ni korang tawu kan . hee . list down kan la kalau sudi :P

***********************************************************************************
p/s : jangan sampai kene sound pulak dengan cleaner tu nnty . hehe *dah pernah :P

14 penilaian:

NICK IRFAN said...

comey2 semua gadis dlm entry ni.. hehe

Selikat Coklat Berbicara said...

@nick irfan : HAHA , terima kasih *bagi pihak mereka . kihkihkih :)

hans said...

hahahahha
peribahasa baru skrg nih cermin dan kamera tidak dapat dipisahkan
ekekkekeek

P/S : Drama Antara Garisan Memang Layak Ditabalkan Drama Terbaik Anugerah Skrin 2010

Selikat Coklat Berbicara said...

@hans : hambooii , pandai ea bina peribahasa ni . agak2 kalau buat dlm exam kene deduct ta markh tu ? kihkihkih . :P

KizZ said...

hehe..kiz penah nampak ada pompuan tu guna tingkap yang bertinted hitam tu pun jadi wat cermin masa skola dulu..


Jom skodeng,
SHE is older than HIM,anda rasa?

Selikat Coklat Berbicara said...

@Kizz : hehe , tu la namanyer perempuan . pantang nampak cermin . elak ade orang je kat dlm kereta tu . HAHAHA!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

tak suke amik gmbr pon.. hehehe !

NICK IRFAN said...

hope korg menang ye join contest kan?

Selikat Coklat Berbicara said...

@fiza : ahahah , nie giler punye budak . wihic means aku termasuk skli ? ohh ! deymm ! hehe

Selikat Coklat Berbicara said...

@nick irfan : ohhh , contest ape nak join? ta reti la nak join contest2 ni . huhuu . just sukesuke bole laa . hehe

Pendekar Berkuda said...

hehehe...setuju dengan Hans...
peribahasa baru... Bagai Cermin Dan Kamera... miahaha...

Selikat Coklat Berbicara said...

@pendekar berkuda : huwaa ! kenapa ta nak sokong saya ? please :)HANS !!! grr . haha . semua peribahasa baru ni boleh guna tak ? HAHA :P

muhamadsufian89 said...

ish3..perempuan2..haha

Selikat Coklat Berbicara said...

@muhammadsufian : ggrrr ! memang la perempuan . tak kan laa , ish ! laki2 . hehe . normal laa :P