RSS

Welcome readers :)

forget yesterday, live for today, tomorrow will take care of its self

Pages

19 December 2010

Ini PERMINTAAN aku ..

Aku ni bukan nyer anak orang kaya yang wajib ada  4,5 buah kereta dalam rumah . Aku hanyalah anak kepada seorang lelaki yang bergelar guru :) Time-time cuti ni kalau buat trip pergi mana-mana akan book la hotel at least untuk 3hari . Tapi nampaknya , hotel di Malaysian ni perlu ada perubahan yang sangat drastik , soo , aku sebagai pengguna bijak , ingin melontar suara permintaan ku terhadap hotel hotel yang ada di negara yang ssaaangat aku cintaik cintai ni .

  1. Hotel hotel yang telah dibina ditapak kelahiran negara aku Malaysia ni , semestinya perlu ada pengesahan , dan kelulusan dari pihak yang berkuasa . Ada sesetengah hotel kat Malaysai ni takde pengesahan so ianya akan memudaratkan pengguna2 seperti aku ni .. TERTIPU dengan bayaran contohnya,
  2. Aku nak bath tub yang mempunyai bentuk yang unik . Bosan la asik bentuk oval je . ye tak ? bentuk macam mangkuk , hati ke , cawan ke , sampan ke , kasut ke kan . ianya dapat menarik minat dan nafsu kepada sesiapa yang melihat bentuk2 sedemikan . kan kan ? aku tak mintak pon bathtub dengan bertakhta kn intan berlian. hehe 
  3. Wifi wajib ada , tak payah la buat limit . biar je 24hour . senang tok orang2 bisnussmen yang penginap kat hotel tu . mana la tawu tengah buat pelaburan tengah malam . tak laa , tergendala gara-gara wifi yang ada limit
  4. Tandas duduk and tandas cangkuk , duadua perlu ada sebab manalah tahu , orang kampung yang baru datang nak menginap kat hotel tu tak reti nak guna tandas duduk , mereka boleh guna tandas cangkung . ingat ! keselsaan pengguna tu penting. HEHE
  5.  Cermin yang besar perlu ada , gantikan la dinding batubata bercat putih tu dengan cermin besar . tak kesah laa besar gabak ke tak . kan elegan and cool gitu . yekan ?? tak payah ada meje solek pon takpe :)
  6. Dapur mini dengan segala keperluan asas sprt microwave , kettle and etc mesti wajib ada . lagilagi kalau aku tengah honeymoon kat situ ke kan .boleh aku tunjukkan bakat masakan dekat husband aku . makanan yang simple but super duper nice then , malam dapatlah habuan lain ... ;)
  7. Katil dengan cadar berwarna , asik asik aku masuk hotel je coklat , tak coklat putih . buat la warne maroon ke , merah ke . baru WOW !! hehe . and mesti empuk , kental dan tahan lasak :)
  8. View yang tahap dewa punyer cantik :) dengan angin lembut menyentuh pipi , fuhhhhh ~~ sentap beb ! lagilagi kalau betulbetul dapat view seaside ! peehhh , laaayaannnnn ~~  
  9.  Lampu cukup utk bilik air , dapur mini , meja bacaan and kat anjung luar . katil cukup satu , downlight cukup dua . tak payah membazir ! gelap seronok ;)
  10. then , bantal extra mesti wajib ada 3 la paling minimum , sebab aku suka tidur dikelilingi bantalbantal . hehe , macam rase diri dilindungi , safe gile . bodyguard :)
  11. korang perasan tak ? kalau pegi hotel mesti tempat letak kasut takde kan ? soo , aku cadangkan sediakan la tempat ketak kasut , baru nampak kemas . ni tak , letak depan2 pintu . messy laa !
  12. yang paling aku harap , psp or game telah disediakan , walaupun aku perempuan , aku reti la main sikit2 bende alah ni . hilang hilangkan bosan .. hehe
  13. ada gym and spa :D kalau aku penatpenat kan balik dari jumpe client ke ? boleh manjekan diri kat spa 
  14. jacuzzi and swimming pool wajib ada . swimming pool mesti dilabel mengikut kategori . married , single , in relationship , family . HAHA ! *suke hati aku je..
pehh ! style :)
 15.  sabun and syampu yang disediakan tu ta nak kecik kecik ! ta seronok ! ta puas ! besar besar baru best . main main buih ! haaa , kan kan ? hehe
16 .  Pelbagai pilihan makanan dari seantero dunia , baru pelancong2 luar ghairah dapat tengok makanan tu . haa, tak ke bagus ?


p/s : ni je permintaan aku sebagai pelanggan .. tak melampau kan ? :D

4 penilaian:

capex_apex said...

hamboi2.. =p

Selikat Coklat Berbicara said...

@capex_apex : haha , kenapa kenapa ?? melampau ke ?? Hehe

muhamadsufian89 said...

kenapa tak cukupkan 20 je?? :p

Selikat Coklat Berbicara said...

@muhammad sufian : ahah , nanty kalau 20 tu dah merepek . orang bace boleh bosan je . huhu