RSS

Welcome readers :)

forget yesterday, live for today, tomorrow will take care of its self

Pages

21 December 2010

Darah Gemuruh XD

okey , malam ni rase nak share dgn korang la pasal diri aku ni . Kate orang puteh , sharimg is loving . yaa , sebab tu sayang korang semua ;) hehe . Ada satu perkara yang aku rasa korang patut tau is AKU ADA DARAH GEMURUH ! what ?!!! yes ! aku ada ! HAHA

aku pon tak pasti dan tak berapa nak pasti ini satu penyakit ataupon bukan . malah nak discover banyak2 sebab banyak lagi bende yang aku nak buat mase sekarang ni . So , LEt's Starrt !

Time sekolah rendah dulu , Anis Syafiqah(nama aku) merupakan seorang pelajar yang aktif disekolah , bukan shaja dibidang kurikulum malah kokorikulum . *skema la pulak Aku suka mengaktifkan diri untuk masuk ape ape aje event yang diadakan kat sekolah masa tu . Suka kumpul sijil banyak2 . bajet bagus gitu loorrr ...

Dalam bidang kokorikulum ni , macam sukan ataupon event yang berkumpulan , trio mahupan duo . aku tade hal .. cool . maintain jur atas lapangan , balapan mahupun padang . cehhhh ~~ *takbur takbur-.- Kalau ramai-ramai ni seronok , feel je ... riuh riuh , sorak sorak ! soo , takde rase alone tau , berbeza bila aku bertaruh atas nama sendiri dengan kemampuan sendiri

Seperti Pertandingan sajak , bercerita , mahupun berpidato . Semua pertandingan ini perlu dipertaruhkan atas daya usaha sendiri . haa , semua nak kebas masuk . macam takde student lain . *alaa , cikgu yang pilih laaa . hehe. Takde satu pon yang JOHAN .. ohh sheetts !! haha . ggrrrr 

Ni semua berpunca dengan habit or penyakit DARAH GEMURUH ni , before hari pertandingan , peserta macam aku dan lain lain akan pulang lewat dari sekolah untuk berlatih bermati-matian . menghafal . mengayakan topik . serta intonasi yang sesuai dengan bantuan dari cikgu . Punya lah semangat berlatih bermingu-minggu hari yang dinantikan telah TIBA !

Datang , buat pendaftaran , cabut nombor ala ala nombor yang bertuah *selalu harap dapat no last :) , amik seat yang disediakan untuk peserta , duduk dan tenang . Itu lah cara kawan seperjuangan aku buat . mereka normal :) tapi aku ... BUKAN CARA AKU ! lepas cabut nombor tu , aku akan letak beg then keluar dari dewan tu . 

kat luar suasana hingar bingar yang buat aku lagi tak tenteram , dengan secara automatiknya jantung aku akan berdebar2 pada rate yang luar biasa mcm lepas turun naik bangku selama 5minit . darah berderau terus pergi kepala . Dan...................... BLUSSSHHHHHHHHHHH !!!! *bunyi dikepala

AKU BLANK !!

(Peserta seterusnya , Anis Syafiqah binti Sahdon dari Sekolah Kebangsaan Pekan Nenas dipersilakan mempersembahkan pidato , sajak , cerita or whatever ) *suara dari dalam dewan !!

Dammmm !! apa aku nak buat apa aku nak buat ? pergi tandas ah ! blurrr , blank ! 

ANISSS!!!! cepat !! NAMA AWAK DAH KENE PANGGIL TU (cikgu menjerit!)

*suasana diatas pentas
arh arh ! damm damm ! what should i do ??!

Masuk intro , bebel selaju yang mungkin , tak tengok audience . Bila dah bebel laju laju tu kompem ada yang sangkut kan ? then , mulai dari situ aku akan melangkau terus untuk PENUTUP ! haaa , bila aku dah senyap bebel , foe sure hall tu akan diam membisu so mata mata semua tertumpu kat aku . ADUHH!! aku tak boleh laaa . blank trus !! habis kan penutup ....

Lari lari keluar dewan , then nangis !! HAHA ! poyooo laaaa .....

eh ! same laa mata XD
Macam ni la yang akan berlaku setiap kali aku masuk pertandingan secara perseorangan . and and , aku akan berdarah gemuruh lagi kalau orang yang aku minat tu lalu depan aku ... awww awww ! gedik laaaa !! HEHE

************************************THE END**************************************

p/s : kalau you all sergah aku ! kompem Darah gemuruh . wanna to try ? :P

6 penilaian:

Pendekar Berkuda said...

...semua orang akan jadi macam tu jika tak biasa...cuma belajar menebalkan muka dengan orang...kalau anda gemuruh...orang akan gelak... anggap saja di depan anda itu cuma orang yang tak tahu apa-apa... okay?

macam anda jadi cikgu ngajar murid2..kesan-kesannya jangan difikir lagi...hehe...

Selikat Coklat Berbicara said...

@pendekar : ahaaai , dah buat mcm tak nmpk pape pon still nmpk , lagi gemuruh ade laa . haha

cikgu ?? HAHA ! errrrr.....

za petrelli said...

same.. sye ade darah gemuruh yg sangat kuat.. kalo ambek giliran kat bank nak ambek duet, bile no. dah dekat giliran saye. pon saye gentar

Selikat Coklat Berbicara said...

@za petrelli : ehee , kan kan ? waaa ! ni macam lg parah jek .hehe

jgn mase kawen pon gementar gak . eheh :P

Eazy Izzuddin said...

biasala tu
kalo berkumpulan x pa
ni sorang2 mmg la gemuruh sangat hehe
xD

Selikat Coklat Berbicara said...

@eazy izudin : hoho , risau koet . org len tgk relax ja . haha

two is better than one :)