RSS

Welcome readers :)

forget yesterday, live for today, tomorrow will take care of its self

Pages

10 December 2010

kucing , arnab . ? SAME JE !!

Tadi tengah usya2 facebook my kachak friends yang amat suka kucing ni , aku dok terpikir , kenapa lah aku tak suka kucing . Padahal kucing tu sikit punye comel pon aku tak suka . haishh ~

Haa, kalau nak tahu kenapa aku TAK SUKA kucing ni , sebab aku pernah dicakar oleh seekor ARNAB yang comel lagi cute mase tengah melawat zoo , masa tu aku sekolah rendah . tak ingat darjah brapa . See , pelik tak ? ape kait arnab dengan kucing ?
same je duadua ni . HUH ! :(

Macam ni , mase tu tengah penat2 lepas satu zoo tu aku round dengan my syg2 . Then , aku tertarik dengan satu kandang ni , tak jauh dari tempat aku rehat2 . Dalam hati aku " Ada ape dalam kandang tu , kenapa tak nampak pape pon" .So , jiwa aku dengan ghairah ni suruh la aku pegi jenguk ada apa dalam tu . Ada arnab ! banyak sgt ! tak lebeh sepulh laa . tp still banyak and teramatlah comel ! Excited giler ! giler punya excited pon tak macam ni .

Kebetulan , mase tu tengah makan snek . Then , budak2 kecik la katekan . baik hati , cikgu kate kalau buat baik kat binatang nanti dapat pahala . So , aku ni dengan senyum kambingnyer hulur la tangan aku ni nak bagi dekat arnab2 yang cute2 tu . tetibe ~ SRREEETTTTTTTZZZ !!!!

"MAMA !!!!! ARNAB NI CAKAR TANGAN ANGAH !!!! " SAKIT MAA !!!

puan mama berlari dapatkan aku , berdarah ooo . haha , see ! Arnab ni liar ke hapa ? ggrr ~ nak kata ta dibagi makan . ada je makanan kat tepi tu . tak luak pon ! %^*(@!&%^*!@&^!@*& laa arnab ni !! *makian ~ kihkihkih

So , sejak dari saat tu , aku sangat benci . Bukan benci , kasar sgt ni . AKU TAK SUKA la  dengan haiwan yang ada kuku . Fobia laa senang citer .

Sampai la ni , cek pobia dengan kucin . Kucin dok datang dekat pong cek lari na . :D


p/s : Pergi zoo mesti pakai sarung tangan lepas ni . haha

4 penilaian:

syeraRAWRR said...

cite kau boleh tahan . huk3 boleh pergi jauh ni! ! ! :D

Selikat Coklat Berbicara said...

syeraRAWRR : haha , jauh mana yang kaw katekan aku boleh pegi ni ? agak2 dpt ta tittle "FAMOUS BLOGGER" hahahah :P

Zulfahmi Abidin said...

aku rase sebab ko nie ade berbau carrot kot.^_^

Terkini: Lepak Mamak | Biar Aku Yang Ajar | Tutorial: Trace Anonymous

Selikat Coklat Berbicara said...

Zulfahmi Abidin : HAHA , agaknye la kot . kulit tangan=carrot . haha ! NICE :D