RSS

Welcome readers :)

forget yesterday, live for today, tomorrow will take care of its self

Pages

11 December 2010

Keghairahan melampaui batasan ;'(

asal aku punye tajuk macam tu ? sebab tajuk tu penting . ni salah satu tips nak orang tertarik baca . Banyak bende2 baru aku belajar setelah penat aku berblog walking malam tdi . jenuh ~ hehe . ni takde kait mengait pasal 16sx ke 18sx ke ape2 . ni kategori  U=umum . hehe . 

aku mase kecik suka jalan petang2 dengan my sweet2 kawan . aku lebih rela berjalan dari pagi ke petang dari dok tercongok kat depan tv tu . kalau ada citer peberet aku takpe jugak . Then , pegy la pusing2 dari satu taman ke satu taman . 

lepas dah penat berkayuh tu , pegi la take port yang selalu ktowg dok lepak2 sambil makan aiskrim sposen tu . you all tawu kan ? ais krim batang panjang tu . alaaa , ni laa .. 
sedapp ~~ *terliur . slurrpppp ..
tengah sedap2 dok menyedut aiskrim ni . kawan aku ni ngadengade , miang , gatal sangat tangan tu pegy baling batu dekat anjing ! WAH !! WT* ??? aku cakap , 

aku : woi maat !! kau asal baling batu kat anjing tu ?? ke dia tengah mengawan ke , kau sibuk kacau nape ? 
mat: biar la wey , aku tengah ghairah tengok anjing tu ..
aku : mat ! kau ni , dengan anjing pon bernafsu ape ?
mat : relax la nis , aku baling je . see , dia relax2 je lagi berdating dengan awek dia tu . takpe , kau tenang je :)
aku : banyak la kau punya tenang , kalau anjing tu dattt...............

GGOONGGG ! GGOOOONNGGGG !!! GGROONNGG !!!! 
aku tak habis cakap anjing tu dah datang . punya tak sempat nak lari . dipanjat-panjat tempat gelongsor tu , sampai kat tempat senggayut tu ktowg naik . aku dah menggigil je . dengar je la anjing tu dok makimaki hape pon aku tak tahu . memekak betul ! 
macam ni la tempat main aku dulu . simple -.-

Lepas beberapa minit , anjing tu patah balik tempat asal dia . ktorg turun . aku last sekali turun sebab takot . sampai-sampai bawah , aku carik2 selipor aku tak jumpe . Diorang dah siap dengan bike masing2 tapi aku dok terkial-kial mencari selipor aku . Tengah khusyuk mencari tu .. 

GOONNNNNNNG ! GOONGG ! 

Opocott mak kau !! pehh ! DATANG BALIK !! WOIII mat !! NI SEMUA KAU PUNYA PASAL !!!*teriak aku . nak menagis aku ! %^(*&!@^*&%!@#&* punya mat !! SIAP KAU !!!

aku sorang je yang tinggal kat tempat2 gelonsor tu . tp dyowg tolong selamatkan aku . Tp , tangan aku memang menggigil ! fobia ~! time tu , diorg bole pulak dok terkekeh-kekeh ketawa . memang kurang asam jawa betul ! haiishh ~

p/s : ape aku ni ade bentuk macam makanan dyorg ke sampai anjing pon tertarik ?? *sigh =.=

6 penilaian:

Zulfahmi Abidin said...

hahahhaa.padan muke dye.padan muke.tuh lah.lain kali lari dulu sebelum membe tuh kacau.^_^.

mekdonel said...

nice post!!
juz nk ajk join blog sembang kencang : www.fdausamad.blgospot.com
bace 4-5 entry sure ketagih...blog brader ni memang betul2 awesome!!

Selikat Coklat Berbicara said...

Zulfahmi Abidin : chooiiii laa , padan muke ang kata ? hari malang btui waktu tu . kekcik . mana tawu bala nak timpa . haha

Selikat Coklat Berbicara said...

mekdonel : haha , huwaa ! good feedback :) thanks , sure2 , kompem sy singag selalu :)

capex_apex said...

waw..mnarik2..ajr aq..pliz2
u my frend

Selikat Coklat Berbicara said...

@capex_apex : hAHA , aku pon baru berjinak pit , rleax2 . kau p blog yang selalu common mcm the other khairul ke