RSS

Welcome readers :)

forget yesterday, live for today, tomorrow will take care of its self

Pages

12 May 2012

CARTA HATI !!


Hello my buddyzz ! miss uolls . sihat kaah hangpa semua ? *bajet cakap utara puiihh ~ hehe. 


Okay focus kepada main point aku hari ni nak buat entry pasal kpop or KOREAN POP :) Cakap pasal kpop siapa je yang tak tersenyum sampai ke telinga . Pantang dengar perkataan kpop mesti huwwaaaa! *menjerit-jerit esp bila tengok or dengar lagu diorang yang bestbest belagak belaka. Cair tengok girlgroup bagi yang lelaki and tengok boyband bagi yang perempuan . kan kan ? korang tak usah nak nipu aku leerr, sebab aku pong same . kihkihkih. Memang kpop wave ni sudah merebak di seluruh dunia, malah lagu diorang pun dah tercatat dalam billboard chart.*betul ke aku ngeje nye ni Kerjakeras diorang memang berbaloi-baloi dengan peminat yang datang tengok konsert diorang. Memang diorang ada aura tersendiri sebab aku yang dulunya tak berapa nak minat kpop-kpop ni boleh terjebak bila abang aku asyik dengar lagu kpop je. Lelaki pun minat kpop jugak so jangan la sesetangah orang yang berfikiran tipikal tu ingat lelaki yang minat kpop ni jambu ye. Abang aku lagi gagah perkasa tau . tak baik ~ hehe 

And and FYI awal tahun ni je dah berapa ramai girlgroup and boyband korean ni buat comeback especially Big Bang yang dah setahun tak keluarkan lagu baru sebab beberapa masalah yang melanda ahli kumpulan diorang macam Daesung and GD. And group legend SHINHWA yang dah 10tahun tak buat comeback akhirnya diorang buat comeback dengan album terbaru diorang The Return. Ramai lah lagi contoh macam 4minute, MBLAQ, CN BLUE. 

Nak dikaitkan dengan tajuk entry diatas tu , aku ada carta kpop sendiri mengambil kira dari segi sedap telinga mendengar and berapa banyak kali aku play lagu tu dalam satu hari. Hehe

1. Hey You- CNBLUE


2.Fantastic Baby- BIG BANG



3.MAMA- EXO-K


4.Severely - FT ISLAND


5.Volume Up - 4minute


6. Venus - SHINHWA


7. Blue- BIG BANG


8. Painkiller - SPICA


9. Run - MBLAQ


10. Note - SHINEE


11. Alone - SISTAR


Tadaaa ! Ni la carta hati aku, yang aku dengar tiap-tiap hari tanpa jemu. *yeke Lain orang lain citarasa kan. So ni lah citarasa saya. Lagu diorang memang tidak menghampakan and buat group Big Bang and CN-Blue yang aku minati, you all memang superb ! Lurve yooouuuuu *winkwink*
*****************************************************************************************
p/s : sarranghae ! hwaiting ;)

0 penilaian: